Archief

We zijn er erg trots op dat we de wereld de afgelopen 20 jaar een stukje mooier en leefbaarder hebben kunnen maken. Het verheugt ond nog meer dat we op zorgvuldige wijze een fijne band hebben opgebouwd met onze klantenkring en dat we vele projecten hebben mogen doen.

Hieronder ter inspiratie nog meer mooie projecten waaraan we de afgelopen jaren aan hebben mogen werken.

Renovatie
2-onder-1-kap woning

Uitbreiden en woonklaar maken van een sterk verouderde 2-onder-1-kap woning.

In Kockengen stond een sterk verouderde 2-onder-1 kap woning. Door het uitbreiden van de achterkant en zijkant van de woning, is de woning twee keer zo groot geworden. De uitbreiding van de woning is ontstaan door het aanbouwen van een woning als “packman”.

Opbouw op garage

In de jaren ’90 zijn deze ruim opgezette woningen gebouwd. Ondanks goede isolatie, komt het gemiddelde energielabel niet verder dan B of C. Het bouwbesluit vraagt inmiddels om hogere eisen voor energiezuinig en gezond bouwen.
Om dit te bereiken in dit type woningen, kan het isolerend vermogen van de ramen worden verbeterd en kan de begane grond worden geisoloeerd in de kruipruimte.
Bij het goed isoleren van het dak ontstaat er een enorme reductie van verbruik van gas; zeker als de bitumenlaag aan vervanging toe is. Dat was in het geval van deze woningen met een plak dak en een inpadig te bereiken garage aan de woning.
Daarnaast wilden de opdrachtgevers de slaapverdieping vergroten en herindelen. Dor het plaatsen van een opbouw op de garage en deze aan te sluiten op het bestaande dakvlak, is een royale eerste verdieping ontstaan waar alle gezinsleden een zeer prettige eigen verblijfruimte kregen.

Wij hebben inmiddels meer dan 15 van dit soort projecten mogen bouwen en zijn zeer ervaren in het maken van een opbouw op een garage.

Renovatie jaren ’30 woning Woerden

In 1997 kochten de opdrachtgevers deze karakteristieke middenklasse jaren '30 woning. De kwaliteit van dit soort woningen past bij de Woningwet uit 1901, waarin vooral aandacht was voor meer licht, lucht ruimte. De bewoners in de jaren '60 hebben de kamer-en-suite deuren en kasten verwijderd om meer lichtinval te krijgen en hebben de woning getransformeerd tot een doorzonwoning.

De huidige bewoners, met liefde voor authenticiteit, wilden de voor- en achterkamer weer scheiden door oude kamer-en-suite deuren terug te brengen. Deze zijn aangekocht bij een oude bouwmaterialenhandel. Wij plaatsten ze en maakten kasten eromheen.

De renovatie was zeer ingrijpend. Naast het isoleren van de kap, aanbrengen van dakkapellen, isoleren van de gevels, het plaatsen van nieuwe kozijnen met dubbel glas en glas in lood bovenlichten, aanpassen van elektra, vernieuwen van de badkamer, keuken, slaapkamers en zolder, werd ook de granieten vloer in de hal en toilet gerenoveerd. De meest zichtbare aanpassing was het aanbrengen van een erker aan de voorzijde en een uitbouw aan de achterzijde van de woning. Dit is volledig in stijl gedaan, met ambachtelijk gemaakte overstekken.

In deze woning kan met de aangebrachte verduurzaming en aanpassingen naar de huidige leefwensen nog jaren met veel plezier gewoond worden.

Zoek jij een vakman die het bouwproject kan begeleiden?

Copyright © H. van der Ham  |  Website: Pencilblocks  |  Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud